Reusachtige plattegrond in Helderse Vallei

Net voor de Kerstmarkt, die op vrijdag 15 december plaatsvindt, wordt de hal in het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei leeggehaald. In de daaropvolgende week, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 december, is de publiekshal gesloten omdat dan een reusachtige plattegrond wordt gelegd.

In mei 2017 ontving De Helderse Vallei de Helderse Cultuurprijs. Deze prijsvraag is door gemeente Den Helder in het leven geroepen om Den Helder met cultuur meer op de kaart te zetten.

De Helderse Vallei en Landschap Noord-Holland namen de oproep heel letterlijk en dienden een plan in om in de publieksruimte van De Helderse Vallei een grote vloerkaart te leggen die de natuur en cultuur in Den Helder weergeeft.

Achter de schermen is hard gewerkt aan het ontwikkelen van dat plan, waarbij ook Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Den Helder betrokken zijn. Ontwerpster Monique Dozy tekent Den Helder met alle herkenbare natuurlijke en culturele kenmerken. Het resultaat is een plattegrond van Den Helder die over de gehele vloer van de hal in het bezoekerscentrum gelegd gaat worden.

Op de plattegrond komen de zuilen die informatie geven over de natuurgebieden. Ook worden er ‘pointers’ toegevoegd die de bezoeker steeds weer op actuele culturele activiteiten, natuurwaarnemingen, duurzaamheidstips en waterweetjes kunnen wijzen.

Op zaterdag 23 december, aan de start van de Kerstvakantie, kan iedereen het resultaat komen bekijken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie