Restafval minder vaak ingezameld

De wijze van afvalinzameling gaat binnenkort weer veranderen, zo werd dinsdagavond duidelijk middels een presentatie tijdens de bijeenkomst van het Wijkplatform Julianadorp.

De grijze afvalcontainer wordt straks nog maar eens per vier weken geleegd, groen gewoon eens per twee weken en de papierbak elke vier weken. Nieuw is verder dat het plastic afval met ingang van 27 februari eens per twee weken wordt opgehaald. Tot eind van 2017 moet het plastic afval nog in de bekende zakken worden aangeboden, dan volgt voor iedereen een extra bak.

De grijze bak verdwijnt op termijn. Het restafval moet dan worden aangeboden bij ondergrondse containers. Voor gebruik van deze containers is ook een pasje nodig.

Het nieuwe inzamelsysteem gaat voor geheel Den Helder, inclusief de kernen Huisduinen en Julianadorp, gelden, zo liet raadslid Kees Bazen (die de bijeenkomst bijwoonde) dinsdagavond via Facebook weten.

De reacties op de aankondiging zijn wisselend, van heel positief tot heel negatief. Wat mensen vooral verbazend vinden is dat de frequentie van het inzamelen van plastic al wordt gewijzigd, terwijl de bijbehorende bakken pas eind dit jaar beschikbaar komen.

“Grijze bak 1 keer in de 4 weken …..waar moet ik met de rest van m’n vuilniszakken heen …dit is zeker n grapje”, vraagt Monique Zeeman zich af. En Erik van Kimmenaede zegt: “volgens mij is het niet handig 1 keer in de vier weken de grijze bak. Na twee weken zit hij bij ons vol.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie