Renovatie stadhuis gaat echt door

De renovatie van het stadhuis gaat door. Coare mag het werk uitvoeren en belooft het voor maximaal 9 miljoen euro te doen, zoals de raad wenste.

De gemeente zal binnenkort een contract afsluiten met Coare voor de renovatie van het stadhuis. Dat schrijft het college in een brief aan de raad. Europese aanbesteding voor het project is niet nodig en ook mag de gemeente bij dit project afwijken van het eigen gemeentelijk inkoopbeleid.

Na recent gevoerde gesprekken heeft Coare inmiddels een offerte uitgebracht. Daaruit blijkt dat Coare Realisatie B.V. het projectmanagement kan uitvoeren van ontwerpfase tot en met realisatie / nazorgfase.

Coare Architectuur B.V. kan een definitief ontwerp maken en beide organisaties zeggen dat al het werk kan voor maximaal 9 miljoen euro. Het Europese drempelbedrag van € 209.000,– per opdracht wordt niet overschreden en daarom is Europese aanbesteding niet nodig.

Met de keuze voor Coare wordt afgeweken van het gemeentelijk inkoopbeleid, maar dat is in dit geval te verdedigen gezien de eerder gestelde wensen van de gemeenteraad.

Dit brengt wel enkele risco’s met zich mee, te weten: klachten bij de Europese Commissie, aanspannen van rechtsgedingen door een marktpartij, rechtmatigheidsgebreken, negatieve publiciteit in de media en daardoor imagoschade voor de gemeente. Het college verwacht de contracten op korte termijn te kunnen ondertekenen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie