Rek Consult Zeemacht wint ook van Hoofddorp

Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen bv Hoofddorp op het menu voor de mannen van Rek Consult Zeemacht. Bv Hoofddorp had de laatste 5 wedstrijden op rij gewonnen, dus Zeemacht was gewaarschuwd.

De eerste 3 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Hoofddorp was trefzeker van achter de driepuntslijn. Stand op dat moment 11-9 voor Zeemacht. Vervolgens schroefde Zeemacht het tempo van de wedstrijd omhoog en werd er goed afgerond. Verdedigd werd de boel ook op slot gezet. Dit zorgde voor een 16-2 eindsprint voor Zeemacht. Stand aan het einde van eerste kwart 27-11.

De wedstrijd leek gelopen en Zeemacht wisselde behoorlijk door. Dit had tot gevolg dat het tempo van de wedstrijd weer iets inzakte. Hoofddorp kroop langzaam dichterbij. Na zes minuten in het 2de kwart stond het 33-24. Dit was reden genoeg voor de mannen van Zeemacht om weer gas te geven. Dit zorgde voor een 11 – 3 run in de laatste 4 minuten van het 2de kwart. Ruststand 44-27.

Slordig
De tweede helft werd slordig gestart door Rek consult Zeemacht. Hoofddorp kon hier echter niet van profiteren. Sterker nog, Zeemacht kon zelfs nog uitlopen naar 57-32. Gezien de stand kon Zeemacht-coach Peter de Wit gemakkelijk wisselen en kon ook James Smith weer zijn eerste minuten maken na een blessure.

Het vierde kwart was een formaliteit. Beide teams waren slordig in het afronden en er werd rommelig gespeeld. Dit leidde naar een ‘kwartstand’ van 8-7 in het voordeel van zeemacht. Het werd 73 – 55 in het voordeel van de thuisploeg.

Laatste wedstrijd
Volgende week gaan de Sailors richting Hardinxveld – Giessendam voor de laatste wedstrijd van de competitie. Het team zal daar strijden om de competitie ongeslagen af te sluiten. In het weekend van 5/6 mei 2018 staat de thuiswedstrijd gepland voor de mannen van Rek Consult Zeemacht voor de halve finale van de final 4. Zeemacht zal dan vermoedelijk spelen tegen Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Gezien het feit dat de competitie voor zowel Den Helder Suns als Dozy bv Den Helder dan over is, hopen de Sailors deze wedstrijd in een volle sporthal de Brug te spelen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie