Rek Consult Zeemacht wint belangrijke wedstrijd

Zaterdag 19.30 uur werd de wedstrijd gespeeld tussen Rek Consult Zeemacht basketbal en Binnenland. Vooraf was al bekend dat dit mogelijk een spannende wedstrijd zou gaan worden. Binnenland heeft ook een aantal jongens die jaren met elkaar samen spelen en de nodige ervaring.

Zeemacht was deze wedstrijd niet compleet door de afwezigheid van Quincy Treffers en Jesse Weel. Daarnaast waren James Smith en Damian Reekers eigenlijk nog ziek, maar konden beide even wat minuten mee pakken.

Jauke Bijl had door een blessure een week lang niet getraind en had zaterdag voor het eerst weer een schoen aangetrokken, en met de nodige pijn speelde hij wel mee. Dit was ook behoorlijk nodig, omdat Binnenland over goeie spelers inside beschikt. 

Zwakke start
De wedstrijd werd door zeemacht zwak gestart, de normale scherpte aan het begin van de wedstrijd was er totaal niet. Dit resulteerde dan ook na 5 minuten spelen in een stand van 4-14 voor Binnenland. Zij hadden toen ook nog geen schot gemist vanachter de driepuntslijn.

Na een time-out van coach Peter de Wit en de nodige wissels begon het langzaam wat te draaien bij Zeemacht. Er werd iets afgesnoept van de achterstand. Einde eerste kwart 18-24. Het tweede kwart werd goed gestart door Zeemacht, verdedigend klopte het de eerste zes minuten goed. Zeemacht maakte een tussensprint van 10-1 in deze run, waaronder ook een snoeiharde dunk van Jauke Bijl.  Ruststand 32-32. 
 
Kleine voorsprong
Begin 3de kwart was het wederom Binnenland die snel uit de startblokken ging. En pakte snel een een voorsprong van drie punten op Rek Consult Zeemacht. Daarna was een er run van zeemacht, 11-2 waar Jauke Bijl er zes van maakte. Gevolgd een een Alley oop van Chris van der Gragt. En Zeemacht had een kleine voorsprong van 6 punten te pakken. Echter door verslapping van inzet in de laatste minuten van het 3de kwart kwam Binnenland weer terug. Stand 46-46. 
 
Het vierde kwart ging gelijk op tussen beide teams. De spanning zat er goed in. Na 7 minuten gespeeld te hebben in het 4de kwart was de stand 56-59. Dus keek Zeemacht tegen een kleine achterstand aan. Er werd verdedigd goed geschakeld naar een man to man press over het hele veld. Dit leverde meteen resultaat op en maakte zeemacht een 9-0 run waardoor de stand 65-59 was geworden. Een laatste driepunter van Binnenland maakte de eindstand 65-62. 

Op naar Almere
Zeemacht is door de winst op Binnenland uitgelopen tot een voorsprong van zes punten en dat zal moeilijk in te halen worden voor mede titelkandidaat Binnenland. Volgende week zondag moet de Sailors spelen tegen Almere Pioneers, deze staan momenteel 2de in de competitie. Dit zal wederom een spannende wedstrijd gaan worden. Zeemacht zal op volle oorlog sterkte  naar Almere gaan. 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie