Rek Consult Zeemacht ongeslagen de winterstop in

Rek Consult Zeemacht gaf pas in het 4de kwart echt gas en pakte daardoor de winst tegen River Trotters, welke op dat moment gedeeld 2de stond in de ranglijst met Almere Pioneers. Zeemacht is door de winst ongeslagen de winterstop ingegaan. 11 winstpartijen op rij.

De wedstrijd werd gestart met 2-7 voorsprong voor River Trotters. Een van hun spelers bleek in het bezit te zijn van behoorlijke explosieve acties zowel aanvallend en verdedigd. Er werd door beide partijen gezocht naar aanvallende mogelijkheden, echter stond het 1ste kwart aan beide zijde de verdediging centraal. Stand 9-10 voor River Trotters.

Het tweede kwart kwamen beide teams aanvallend meer tot hun recht. River Trotters nam brutaal een voorsprong 15-19. Mede door een dunk van Chris van der Gragt over de explosieve speler van River Trotters trok Zeemacht de stand weer gelijk. Ruststand 25-26.

De juiste opstelling
Zeemacht coach Peter de Wit probeerde verschillende opstelling met zijn team, om de juiste opstelling te vinden. In de 3de kwart was de juiste energie er nog niet. En er werd soms slordig omgegaan met balwinst. Hier door bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Stand 40-41.

Het 4de kwart kwam de lang verwachtte explosie van Rek consult zeemacht. Ze begonnen aan een 6-0 run onder aanvoering van Bjorn Kamphuis en Joshua Kramer. Vervolgens trok River Trotters de stand bijna weer gelijk. 46-45. Direct gaf Zeemacht weer gas met een 8-2 run. Stand 54-47.

Het slotakkoord werd gegeven door een goed spelende James Smith die 5 punten op rij maakte. Eindstand 61-49. Door de winst staat Zeemacht nu 6 punten los op de nummer 2 in de competitie. De sailors hebben dus een uitgangspositie voor de eerste plaats in de competitie.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie