Reizende tentoonstelling “Helderse Helden”

De feestelijke opening van de reizende tentoonstelling “Helderse Helden” vond donderdag plaats. De tentoonstelling vertelt een verhaal waarbij helden van de KNRM uit Den Helder centraal staan.

Het welkomstwoord werd gedaan door Jan de Ruiter, de directeur van het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers. Hierna sprak een van de helden, gevolgd door de voorzitter van stichting de Vrienden, Marcel Sanders. Hij overhandigde namens de Vrienden een cheque van 7000,-.

De bezoekers werden in groepen meegenomen naar de bovenste verdieping van het museum, waar de tentoonstelling “Helderse Helden” te vinden is. De tentoonstelling bestaat uit drie spellen genaamd; alert, stalen zenuwen en stuurmanskunst. Ook staat er midden in de tentoonstellingshal een kubus met koptelefoons. Via knopjes kunnen de verhalen van verschillende redders beluisterd worden.

Spellen te leen
Basisscholen uit Den Helder en omgeving kunnen deze tentoonstelling na de zomervakantie lenen om zo de leerlingen kennis te laten maken met hun lokale erfgoed: het reddingswezen in Den Helder.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie