Reddingbootdag KNRM station Den Helder

reddingbootdag

Tijdens de reddingbootdag was iedereen van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Harssensschiereiland, bij de thuisbasis van de KNRM. Donateurs mochten meevaren op de reddingsboot Joke Dijkstra en dat is best een hele belevenis.

Ook de Reddingsbrigade Den Helder was aanwezig met een stand en boten waarop iedereen mee mocht varen.  De Guardian van de Kustwacht lag ook aan de kade en kon bezocht worden door het publiek. Ook gaf dit machtige vaartuig een demonstratie van zijn bluscapaciteit. Tijdens deze demonstratie kwam ineens het vliegtuig van de Kustwacht heel laag overvliegen. Dat kon het publiek wel waarderen!


Reddingbootdag

Dit jaarlijks terugkerende evenement is een landelijk initiatief van de KNRM. De reddingstations zijn open voor het publiek om kennis te maken met de mensen en het materieel van de maatschappij. In Den Helder is het een gezellig, laagdrempelig gebeuren op het toch wel unieke Harssensschiereiland, dat normaal niet open is voor het publiek. Vooral het meevaren op de verschillende vaartuigen is een publiekstrekker tijdens deze dag. Natuurlijk moest iedereen wel een zwemvest aan!

Voor de kinderen was er een springkussen en ook de inwendige mens hoefde het aan niets te ontbreken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie