RCDH krijgt geen speciale status

De gemeente gaat geen speciale regeling treffen met Rugby Club Den Helder over de huur die zij betalen voor het gebruik van het Linieveld. De club moet de volledige huur betalen, zo bepaalde maandagavond een meerderheid van de gemeenteraad.

Met spandoeken en vele leden was RCDH naar het stadhuis gekomen. Daar werd door de raad gesproken over het Sportbesluit, basis voor een inmiddels langdurig conflict tussen RCDH en de gemeente.

De club vindt het oneerlijk dat zij de volledige huur moet betalen voor een openbaar veld, dat bovendien ook door derden wordt gebruikt. De volledige oppositie staat achter de club, maar college en coalitie niet. Laatste stand van zaken: de gemeente gaat de huurovereenkomst met de club formeel opzeggen.

Als het zover komt stapt RCDH naar de rechter, liet voorzitter Lub Nieuwenhuis weten. Hij meent zeer sterk te zijn en is ervan overtuigd een dergelijke rechtszaak te winnen.

Er komt nog wel een onderzoek naar de gevolgen van het (deels) in eigen beheer van sportverenigingen laten uitvoeren van het onderhoud aan de velden. Als dat een optie is, kan de huur mogelijk wat lager worden vastgesteld.

Meer weten over het conflict? Luister op onze website www.losdenhelder.nl terug naar het interview met Lub Nieuwenhuis (De week op zaterdag van 2 april).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie