Raymond Bakker wint Omloop Tour

Raymond Bakker heeft zaterdag de omloop voor A-renners op zijn naam geschreven. Na een redelijk saaie tourmiddag was hij in de sprint rapper dan Thijs Dekker en Bart Vreugdenhil.

Thijs Zuurbier wist dankzij bonificatieseconden zijn voorsprong als leider van het klassement van de Tour de Lasalle te vergroten. Bij de B-renners werd de omloop gewonnen door Koen de Best.

Nadat de Dames Nieuwelingen hun race hadden verreden, was het om 13.30 uur de beurt aan de renners uit het B-klassement. Hun wedstrijd werd met een rondje ingekort, omdat het tempo iets lager lag dan vooraf was ingeschat. De A-renners vertrokken om 15.30 uur voor de rondjes over de dijk. Beide wedstrijden waren niet spectaculair en in beide gevallen kwam het aan op een massasprint.

Bij de B-groep ging de zege naar Koen de Best, die op de streep een seconde het peloton voor wist te blijven. Christian Kuikstra en Atze Hospes werden 2 en 3. Kuikstra pakte de witte over van Tibor Zwaans. Die heeft nu zes seconden achterstand en staat daarmee derde in het algemeen B-klassement. Op plek twee staat Hospes.

Bij de A-renners was het verloop van de wedstrijd misschien nog wel minder spannend dan bij de B-ploeg, maar maakte het einde veel goed voor de lokale toeschouwers. Raymond Bakker uit Julianadorp wist in de laatste meters nog uit het peloton te ontsnappen, kreeg Thijs Dekker mee, maar won de etappe.

Het peloton kwam vijf tellen later over de finish, aangevoerd door Bart Vreugdenhil.

Gele truidrager Thijs Zuurbier wist onderweg de nodige bonificatieseconden te pakken en verstevigde daarmee zijn leiderspositie in het klassement. Zijn voorsprong op Luc Ducrot is nu 33 seconden, twee seconden later volgt Arjen Bos.

“Ik merkte in de wedstrijd wel dat ik hele goede benen had”, zei Bakker na afloop. “De bedoeling was om zolang mogelijk bij Thijs te blijven en ervoor te zorgen dat hij bonificatieseconden kon pakken, zodat hij zondag die gele trui mee naar huis kan nemen. Aan het einde voelde het goed, dus ik dacht ik probeer het gewoon.”

En met succes dus. Vreugdenhil was na afloop vol lof over de etappe. “Schitterend rondje zeg, zo snel en zo’n klimmetje op de macht, dat is mij op het lijf geschreven.”

“Ik wilde eigenlijk meer seconden pakken, maar twee ronden voor het einde maakte ik een slippertje doordat m’n pedaal de grond raakte. Toen was het nog best hard rijden om weer bij te komen”, sprak Zuurbier kort na de finish.

“Het peloton wachtte wel op mee, heel netjes, maar hierna was het beste er wel af. Ik hoop dat de voorsprong nu genoeg is om het geel te behouden, we gaan er zondag het beste van maken.”

De wedstrijd bij de Dames Nieuwelingen werd gewonnen door Sofie van Rooijen. Opmerkelijk tijdens de B-Omloop: politie zet bezemwagen aan de kant wegens te hard rijden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie