Ravelijncenter alleen terug in Dfd bij afschaffen branchering

Het Ravelijncenter wil zich best weer aansluiten bij de Detailhandelsfederatie Den Helder (dfd), maar alleen als het winkelgebied ruimte krijgt voor nieuwe ontwikkelingen. Als raad, college en andere winkelgebieden willen dat ze weer lid worden, moet er niet op voorhand nee gezegd worden tegen nieuwe mogelijkheden binnen het Ravelijncenter.

Een supermarkt, een Outlet of andersoortige detailhandel verwelkomen ze graag op het center, maar dat is op dit moment nog niet toegestaan. “We moeten af van de verplichte branchering”, stelt Hans van Leeuwen, voorzitter van de ondernemersvereniging Ravelijncenter. “De Albert Heijn verkoopt schoolspullen, het tankstation dekbedden, maar wij mogen niet doen wat de klant graag wil, dat is niet meer van deze tijd.”

Tijdens de commissie Bestuur en Middelen werd woensdagavond duidelijk dat de gemeente graag een detailhandelsvisie voor de hele gemeente maakt, maar dan moeten wel alle winkelgebieden zich erbij aansluiten. Het Ravelijncenter stapte in 2017 juist uit de dfd, nadat achter de rug om gesproken werd met Stad & Co over het laten opstellen van een rapport. “Dat kregen we twee uur vooraf te horen”, zegt Van Leeuwen. “En het wordt ons onmogelijk gemaakt nieuwe winkels die de klant graag wil hebben toe te voegen, dus dan heeft het voor ons geen zin om lid te zijn van een dergelijke organisatie.”

De raad ziet graag dat er bemiddeld wordt om de partijen weer samen te krijgen. Volgens de wethouder zijn daar al enkele pogingen toe gedaan in het verleden, maar tevergeefs. Van Leeuwen: “Er is nog nooit een dergelijke poging gedaan, we hebben alleen een keer een briefje gehad met de vraag of we toch weer lid wilden worden van de dfd, meer niet.” Als iedereen echt zo graag wil dat het Ravelijncenter zich weer aansluit bij de dfd is dat volgens Van Leeuwen best mogelijk, maar dan wel op voorwaarde dat de verplichte branchering wordt afgeschaft. Anders heeft praten geen zin.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie