Raad kiest voor verkoop postkantoor

Het voormalig postkantoor aan de Middenweg, op dit moment onderkomen van Rob Scholte en zijn museum, gaat definitief in de verkoop. Daartoe heeft de gemeenteraad maandagavond besloten.

Scholte sprak aan het begin van de vergadering in, via Marc Nihot, en gaf aan zonder subsidie in het gebouw te willen blijven. Hij verzocht de raad het gebouw uit de nota afstoten gemeentelijk vastgoed te halen. Ook de oppositie wilde dat graag, maar verschillende pogingen hiertoe haalden geen meerderheid.

Ook een verzoek om tenminste nog een paar weken of maanden de tijd te nemen om er als gemeente alsnog met Scholte uit te komen, vond bij de coalitie geen gehoor.

Oppositieleden van de raad spraken verder hun verwondering uit over het feit dat het college eerst wil verkopen en dan pas een bestemmingsplan voor het gebouw wil opstellen.

Nu de raad besloten heeft tot verkoop, wil Scholte zelf graag om tafel met een raadscommissie om aankoop te realiseren. “Er kan binnen zeer korte tijd een intentieverklaring en een koopcontract, onder voorbehoud financiering, worden ondertekend door beide partijen”, aldus de kunstenaar.

De oppositie twijfelt of de gemeente Scholte bij eventuele aankoop wel een eerlijke kans zal geven. De vrees is dat het gebouw snel aan een commerciële partij wordt verkocht en dan alsnog tegen de vlakte gaat.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie