PVV ziet kansen in Den Helder

De Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders wil volgend jaar in zo’n zestig gemeenten deelnemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Ook in Den Helder hoopt de partij voldoende geschikte kandidaten te vinden voor deelname.

Wilders en zijn partij hebben nog niet alle namen vrijgegeven van de gemeenten waarin ze mee willen doen aan de verkiezingen, maar via RTL Nieuws wordt duidelijk dat Den Helder wel degelijk op de verlanglijst staat.

Op zich logisch, want Wilders zegt mee te willen doen in gemeenten waar zijn partij goed scoorde tijdens de recente verkiezingen voor de Tweede Kamer.

In Den Helder eindigde de PVV tweede, met 19,2 procent van de stemmen bleef alleen de VVD de partij voor. Ook in het verleden, bij verkiezingen voor provincie en Europa, kwam de PVV in Den Helder goed uit de bus.

PVV Noord-Holland roept mensen op zich kandidaat te stellen voor enkele gemeenten in de provincie. Daaronder Zaanstad, Zandvoort, Purmerend, Edam-Volendam (waar volgend jaar overigens geen verkiezingen worden gehouden) én Den Helder.

Wie namens de PVV in de Helderse raad wil kan een mail sturen naar kandidaat@pvv.nl. Wilders zal zich niet zelf bemoeien met de selectie van kandidaten. In juni wil de partij bekendmaken of het is gelukt en in welke andere gemeenten ze mee doen aan de raadsverkiezingen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie