PvdA op bezoek in Oud-Den Helder

PvdA Den Helder bracht dit weekeinde een bezoek aan Oud-Den Helder. Vrijwilligers en gemeenteraadsleden gingen de deuren langs om bewoners te vragen wat er goed gaat in hun buurt, wat niet en of ze nog wat wilden meegeven voor de gemeenteraadsfractie.

In de straten waren de bewoners met wie gesproken is over het algemeen tevreden over hun directe woonomgeving. “Een leuke buurt om te wonen en te leven, vredig en rustig.”

Tevredenheid over de speelvoorzieningen voor de kinderen met de nieuwe speeltuin. Sociale controle was er voldoende in de buurt. Een voorziening waar ouderen terecht kunnen voor ondersteuning of vragen werd als een groot gemis ervaren in de buurt.

Aandacht werd vooral gevraagd voor de verkeersveiligheid. De buurt ervaart hard rijdende auto’s van vooral militairen. Ook werden de PvdA-ers gewezen op een onverzorgde plantenbak.

In de Abel Tasmanstraat was vooral behoefte aan meer parkeergelegenheid. Deze wens, zo gaven een aantal bewoners aan, is er al een aantal jaren. Dit verzoek werd al eerder geuit tijdens eerdere bezoeken van de gemeenteraad aan de wijk.

Uiteraard ontkwamen de aanwezige politici niet aan vragen en vrijblijvend advies over het al dan nieuw te bouwen/renoveren stadhuis. Voor- en tegenstanders hielden elkaar in evenwicht. De opmerkingen worden door de fractie meegenomen om te komen tot een weloverwogen besluit.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie