Publiek: Wouters, Pruiksma en Biersteker

Na de vakjury heeft nu ook de publieksjury gesproken. Zij hebben in de publieksverkiezing van Raadslid van het jaar de meeste stemmen uitgebracht op Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur), Andries Pruiksma (Partij van de Arbeid) en Tjitske Biersteker (ChristenUnie).

Hoewel er nogal eens gesproken wordt over een ‘kloof’ tussen publiek en politiek, komen de stemmen van beide jury’s redelijk overeen. De vakjury (de raadsleden zelf) nomineerden Wouters, Pruiksma en Peter Reenders (Stadspartij).

Het publiek ruilt Reenders in voor Biersteker, maar is net zo tevreden over Wouters en Pruiksma. In de publieksverkiezing eindigt Reenders op plaats vier, nog net voor Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder.

Het was dit jaar voor het eerst dat het publiek ook mee kon stemmen. De afgelopen drie jaar werd het Raadslid van het jaar alleen door de raadsleden zelf gekozen en toen kwamen achtereenvolgens Nel Dol (GroenLinks), Reenders en Wouters als winnaar uit de bus.

De genomineerden zijn zaterdag 31 december te gast in de radiostudio van de LOS (Kerkstraat 15A), waar tussen 12.00 en 13.00 uur de winnaars van de vak- en publieksjury bekend worden gemaakt. De bijbehorende prijs wordt uitgereikt door wethouder Edwin Krijns.

De LOS verzorgt de gehele dag een terugblik op het jaar met meerdere gasten. De studio is de hele dag toegankelijk voor publiek. Oliebollen en een drankje ontbreken uiteraard niet.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie