Protest ten einde, muurtje gesloopt

De politie heeft woensdagmiddag een einde gemaakt aan het protest van kunstenaar Rob Scholte en enkele sympathisanten tegen de sloop van het muurtje aan de voorkant van het stationsgebouw.

Het protest begon dinsdagochtend vroeg, omdat Scholte meent dat het muurtje onderdeel is van het stationsgebouw en het daarom niet zomaar verwijderd kan worden. Het moet echter weg, want in de reconstructieplannen voor de locatie is er geen plek meer voor. De nieuwe inrichting van het plein moet voor Sail gereed zijn, zo is de wens van gemeente en Zeestad.

Even na 14.00 uur kwam de politie ter plaatse om het protest, na anderhalve dag, te beëindigen. De ‘ontruiming’ was een uur eerder aangekondigd.

De agenten spraken even kort met de aannemer en vertrokken toen weer, zonder Scholte aan te spreken op zijn aanwezigheid, waarmee hij het werk hindert.

Rond kwart over drie kwamen twee agenten terug, met in de omgeving nog meerdere politiewagens en zelfs een ambulance. De agenten hebben Scholte en drie anderen enkele keren verzocht de plaats te verlaten, waarna daar uiteindelijk gehoor aan is gegeven. De vier waren nog niet opgestaan, of de sloop van het muurtje begon. Dat was razendsnel gebeurd.

Maandag is een extra raad over de kwestie. De Werkgroep Stationslocatie wacht nu eerst deze raad en de uitslag van het kort geding af.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie