Project levert 31 containers afval op

Sinds november 2016 doen 1e jaars leerlingen van Scholen aan Zee mee met het pilotproject ‘Schoon Belonen’ binnen de gemeente Den Helder. In de eerste periode zijn maar liefst 31 containers vol plastic, metaal en drankverpakkingen verzameld.

Voor elke opgehaalde zak afval staat een vergoeding. De opbrengst -in afvalzakken- wordt per klas gemeten en de klas die per kwartaal het meeste afval heeft ingezameld, wordt beloond met de totaalopbrengst van de inzamelingsperiode. Deze klas mag het bedrag besteden aan een eigen gekozen doel.

De gemeente Den Helder stelt na deze eerste periode nog een extra beloning in voor alle actieve klassen: zij worden binnenkort uitgenodigd voor een ontspannen filmmiddag in cinema Zevenskoop.

Niet alleen de leerlingen zijn actief geweest, ook De Helderse Vallei en Esdégé-Reigersdaal werken mee aan deze pilot. Bij De Helderse Vallei kunnen bezoekers hun plastic afval, drankverpakkingen en blik in de speciale container deponeren, zo sparen bezoekers eenvoudig mee!

In de omgeving van De Helderse Vallei zijn cliënten van Esdégé-Reigersdaal en Skills lopend en met een speciaal gebouwde boot aan het werk om zwerfafval op te halen. Ook dit afval wordt apart ingezameld.

Meer informatie over Schoon Belonen is te vinden op www.deheldersevallei.nl/nieuws. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Kijk op www.deheldersevallei.nl voor de openingstijden en meer informatie.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie