Procedure rond lichtmasten in orde

De rechtbank in Alkmaar (afdeling bestuursrecht) heeft uitspraak gedaan in het beroep dat door de Belangenvereniging De Zandloper was ingesteld tegen de gemeente Den Helder. Aanleiding voor de zaak waren de lichtmasten bij tennisvereniging Julianadorp.

De belangenvereniging was van mening dat de gemeente ten onrechte een omgevingsvergunning voor het plaatsen van lichtmasten aan TV Julianadorp had verleend.

De rechtbank heeft in haar uitspraak het beroep (op alle fronten) ongegrond verklaard en hiermee komt een (voorlopig) einde aan deze juridische procedure.

De rechterlijke procedure is hiermee tot een definitief einde gekomen, de Belangenvereniging staat alleen nog de weg open naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bij TVJ is (nog) niet bekend of de belangenvereniging deze stap zal gaan zetten. “Los van bovengenoemde uitspraak en de eventuele gang naar de Raad van State houdt TVJ te allen tijde de deur open voor een goed gesprek met de Belangenvereniging met als doel om als goede buren naast elkaar te (blijven) leven”, zo laat de vereniging weten.

De bewoners van de Zandloper hadden van begin af aan bezwaar tegen de komst van de lichtmasten. Die geven de tennisvereniging de mogelijkheid om ook ’s avonds te spelen, zoals  bij de meeste verenigingen in het land.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie