Problemen met trein opgelost

Goed nieuws voor treinreizigers. De treinen op het traject Nijmegen-Den Helder halen voortaan gewoon weer hun eindbestemming Den Helder, belooft de NS.

De spoorwegmaatschappij heeft aan NH bevestigd dat de bezuiniging op het intercitytraject wordt teruggedraaid. Dat is de uitkomst van een evaluatie van de eerste week van de nieuwe dienstregeling.

De NS kreeg de laatste dagen zoveel klachten van reizigers dat is besloten om een reservetrein in Den Helder klaar te zetten.

De afgelopen week werd de trein richting Den Helder al zeker acht keer bij Anna Paulowna uit de dienstregeling gehaald. Ook vertrok hij maar liefst twaalf keer niet uit Den Helder.

Met de reservetrein, die vrijdagochtend al in Den Helder is gezet, is volgens de organisatie Voor Beter OV het probleem opgelost.

“Het is een snelle en prima oplossing”, vindt woordvoerder Rikus Spithorst. “Als de trein naar Den Helder vertraging oploopt gaat -ie nu toch weer door naar Den Helder. De reservetrein wordt dan ingezet om ondanks de vertraging toch op de geplande tijd richting Nijmegen te rijden. De ‘oude’ trein die vertraging heeft, wordt vervolgens de nieuwe reservetrein.” Bron: LOS-Mediapartner NH.

Juist vrijdag zette Gemeentebelangen een petitie online om de NS te dwingen tot maatregelen. Die petitie bleek dus al snel overbodig.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie