Prins Jan klaar voor 9e seizoen

Op de openingsavond van het 56e carnavalsseizoen in Den Helder is Jan de Leeuw voor het negende achtereenvolgende jaar geïnstalleerd als prins carnaval bij CV de Krabbetukkers.

Tijdens het prinsenbal werden Irma Balkema en Dominique Mijnen aan de vereniging voorgesteld als de nieuwe hofdames aan de zijde van de prins. Traditiegetrouw werd er ook gehuldigd. Udo Stam en Tanja Bakker, medewerkers van de snackbar tijdens het carnaval, werd de eer der Krabbetukkers waardig bevonden.

In zijn proclamatie gaf de prins aan de inzet van deze medewerkers van de snackbar tijdens de feestavonden in Bastion Pierre zeer te waarderen.

Prins Jan is de tiende prins carnaval die Den Helders grootste en oudste carnavalsvereniging zal leiden tijdens het komende carnaval.

Wat dienstjaren als prins carnaval betreft komt Jan de Leeuw in de buurt van enkele illustere voorgangers, die ook vele jaren het gezicht van de vereniging zijn geweest. Prins Pierre 11 jaar, prins Arco 10 jaar en de prinsen Cees en Peter respectievelijk 8 en 7 jaar die hij reeds in jaren heeft overtroffen. De vereniging huldigt het standpunt als een prins het goed doet, is er geen reden hem te vervangen.

Het grote carnavalsweekend wordt volgend jaar in Quelderduijn gehouden en wel van zaterdag 10 tot en met maandag 12 februari. De kaartverkoop start op zaterdag 10 januari. “De Krabbetukkers zijn er klaar voor”, zo liet de vereniging zaterdagavond weten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie