Prima start 2017 zwemmers Zeemacht

Afgelopen weekend was het eerste deel van de Regio Kampioenschappen Korte Baan. Deze zijn alleen voor de snelste zwemmers uit de Regio Noord-Holland, die eerder in het seizoen de scherpe A-limieten hadden gezwommen in een 25 meter bad.

Voor Zeemacht was dit een bijzonder succesvolle wedstrijd met dertien gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. Ook werden NJJK-limieten gezwommen door Emma Riemers op de 200 meter wisselslag en Michael van der Wal op de 100 meter vlinderslag.

Bij de dames won Amber van der Kruk vier keer goud en Emma Riemers was goed voor drie gouden en een zilveren mediale. Anouk van der Kruk zwom naar een gouden medaille en een bronzen medaille bij de senioren zwemmers.

Bij de heren was Michael van der Wal het goudhaantje, want hij won vier keer goud. De mooiste plak was er ook voor Kay Wijkman en ook nog zilver op de 200 meter schoolslag. Jordi de Nijs behaalde twee zilveren en een bronzen medaille bij de senioren zwemmers. Collin Schouten zwom naar zilver en twee keer brons. Marco van der Wulp en Liam Wesemann behaalde beiden een bronzen medaille.

Ook bij de estafetteploegen ging het uitstekend. Zo wisten Jordi, Boyd Wijkman, Kay en Michael een bronzen plak op de 4×100 wisselslag te behalen na een spannende race die op de laatste meters werd beslist.

Bij de 4x 100 meter vrij zwommen Simone, Anouk, Kyra en Tessa Mosch in dominerende stijl naar de gouden medaille.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie