Prikkelarme kermisdag

De Helderse zomerkermis draait van 6 tot en met 15 juli op het Koningsplein, Prins Hendriklaan en op de parkeerplaats aan de Kanaalweg. Net als vorig jaar is er ook een middag een ‘prikkelarme kermis’.

Donderdag 12 juli is er geen rook te zien op de grote zomerkermis. Er zijn ook geen licht(flitsen) en de muziek staat zacht. Tussen 15.00 tot 17.30 uur kunnen mensen die gevoelig zijn voor deze prikkels toch met plezier naar de kermis gaan.

Bedoeld worden mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Mensen die prikkelgevoelig zijn kunnen door het harde geluid, de (felle) lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties vaak niet naar de kermis. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels niet – of een heel klein beetje – aanwezig.

Attracties
Op alle overige dagen is er de ‘gewone’ kermis, inclusief alle toeters en bellen. Natuurlijk zijn de autoscooters er, maar ook de Beach Jumper, de Spinning Coaster, de Wipp en de Break Dance, de Tornado en de familie achtbaan en niet te vergeten Adventure Island. Suikerspinnen, oliebollen en poffertjes zijn vanzelfsprekend ook weer te koop.

De opening is vrijdag 6 juli om 15.00 uur en dan worden honderden gratis kermiseuro’s uitgedeeld. Op dinsdag 10 juli is het Eurodag, 12 juli Ladies Night en op de slotdag komt niemand minder dan Meneer de Uil (uit de Fabeltjeskrant) naar Den Helder voor een Meet & Greet.

Alle info, inclusief kortingsbonnen, is te vinden op ZOMERKERMIS .

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie