Pontveer ‘Westeinde’ uit de vaart

Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/ Breezend en Julianadorp ruim vier weken uit de vaart. De provincie Noord-Holland voert herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het pontveer Westeinde over het Noord-Hollands Kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp (gemeente Hollands Kroon).

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het pontveer van zaterdag 24 december 2016  tot en met woensdag 25 januari 2017 uit de vaart. Jaarlijks krijgt het pontveer Westeinde onderhoud in de schoolvakantie rondom Kerst, zodat scholieren en ander dagelijks verkeer die het pontveer gebruiken minimale overlast hebben.

Dit jaar is het pontveer toe aan groot onderhoud. Voor die werkzaamheden is meer tijd nodig.

Van zaterdag 24 december 2016 tot en met zondag 8 januari 2017 geldt voor al het verkeer een omleiding. Verkeer volgt een omleidingsroute via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99). Van maandag 9 januari tot woensdag 25 januari 2017 blijft deze omleidingsroute voor autoverkeer van toepassing.

Fietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van een vervangende pont, die op enkele meters van het ponthuisje komt te liggen. De vervangende pontveer vaart van maandag tot vrijdag van 06.30 tot 18.30 uur  en op zaterdag van 06.30 tot 18.00 uur. 

Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie