Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update)

politiebureau Den Helder

Door een dreiging tegen het politiebureau van Den Helder heeft de organisatie de toegangswegen tot het pand en de naastgelegen brandweerkazerne woensdagmiddag afgesloten.

Verschillende voertuigen waaronder een ME voertuig blokkeren het verkeer. Agenten in kogelwerende vesten houden iedereen die naar binnen wil tegen en sommeren omstanders toch vooral door te lopen voor hun eigen veiligheid. Ook vanaf het dak wordt de omgeving door verschillende agenten in de gaten gehouden.

De dreiging zou volgens de voorlichter puur gericht zijn tegen het politiebureau en verdere informatie kunnen ze niet verstrekken. De naastgelegen school is wel gewoon bereikbaar en open.

Update
De politie heeft inmiddels het volgende gemeld: “Persoon die dreigmelding heeft gedaan is door politie aangehouden. Dit gebeurde in de omgeving van het politiebureau Den Helder. Na onderzoek bleek de melding vals te zijn. De politie-inzet rond bureau is afgeschaald”.

politiebureau Den Helder

1 Reactie op Politie sluit toegangswegen politiebureau na dreiging (update)

  1. Doorvrijbaan te geven aan het korps , moeten zij gewoon hun werk kunnen doen , maar een beetje openheid raar de burgers zou wel op zijn plaats zijn , overig s met Respect

Geef een reactie