Poëtisch optreden Hoed en de Rand

Op vrijdagmiddag 27 januari zal in School 7 het duo Hoed en de Rand optreden. Het duo maakte speciaal voor de Poëzieweek 2017 de voorstelling; ‘Hoed en de Rand schaatst scheef’.

Het thema van de Poëzieweek is ‘humor’ en dus bevat het programma naast grappige liedjes van Jelle van der Meulen (zang, accordeon) en Peter van der Steen (zang, gitaar) vooral veel humoristische gedichten.

Bijvoorbeeld van de negentiende-eeuwse Piet Paaltjens, van hedendaagse auteurs als Hagar Peeters, Mohammed Benzakour of de Friese dichter Cornelis van der Wal, en natuurlijk van dichters die als humoristisch bekend staan, zoals Driek van Wissen, John O’Mill,
Jan Boerstoel, Levi Weemoedt en Jean Pierre Rawie.

De titel van de voorstelling komt via de dichter C. Buddingh’ van wie Hoed en de Rand enkele gedichten zingt, waaronder het onsterfelijke gedicht ‘De blauwbilgorgel’.

Enige ernst zal in dit luchtige programma niet ontbreken, mede ook dankzij Jules Deelder, de schrijver van het Poëziegeschenk.

De voorstelling is gratis te bezoeken in School 7,  aanvang 15.00 uur, graag vooraf aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen, via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie