Podium voor judoschool Den Helder

In Multifunctioneel Centrum De Veerburg te Anna Paulowna vond zaterdag het 41e Bloembollentoernooi plaats. Dit judotoernooi werd georganiseerd door judoclub De Uitkomst uit Anna Paulowna en bestond uit ongeveer 600 deelnemers verdeeld over acht judomatten.

Het was een zwaar toernooi voor de judoka’s van Judoschool Den Helder. Van de twaalf judoka’s kaapten er slechts vier een prijs weg, waarvan twee eerste prijzen en twee derde prijzen.

Jayden Tijdeman (-27 kg, A-pupil) wist weer al zijn partijen met de maximale score te winnen en zijn tegenstanders konden hem maar weinig tegenstand bieden. De 1e prijs was derhalve zijn beloning.

Zijn zus Ashanti Tijdeman (-48) kwam uit in een voor haar zwaardere gewichtsklasse. Ook zij wist met overtuiging al haar wedstrijden te winnen en mocht zo ook net als haar broertje de 1e plaats van het podium betreden.

Mathijs Kayadoe (-27 kg) zat bij de B-pupillen in een zware poule ingedeeld met een aantal vergevorderden. Toch liet hij het kaas niet van zijn brood eten. Door een combinatie van op de juiste momenten aanvallend en verdedigend judo wist hij een 3e prijs te bemachtigen.

Ook Jarno Jasperse (50 kg) kreeg het niet cadeau. Na twee verliespartijen wist hij de volgende tegenstander met een zeer mooie en snelle heupworp op zijn rug te werpen, waarvoor hij de maximale waardering kreeg. Ook voor hem was een 3e prijs zijn beloning.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie