Pleidooi voor zebrapad Beatrixstraat

Even veilig de Beatrixstraat oversteken ter hoogte van de Kroonpassage of vishandel Boon? Zie het maar te doen, manoeuvrerend tussen al de daar geparkeerde tweewielers. Een schier onmogelijke opdracht voor velen, zeker zij die gebruik maken van een booster. De Stadspartij pleit daarom voor zebrapaden op deze plekken.

“Wellicht is het u ook al eens opgevallen als u op zaterdag de weekmarkt op de Beatrixstraat bezoekt. Of misschien toen u tijdens de zomer een van de druk bezochte Juttersmarkten bezocht”, zo schrijft raadslid Marcel Karhof aan het college.

“Op de Beatrixstraat ter hoogte van vishandel Boon en de ingang van de Kroonpassage wordt het oversteken ernstig belemmerd door de daar consequent gestalde fietsen, scooters, brommers en soms motoren.”

“Deze belemmeren in ernstige mate de doorgang. Niet alleen van de voetgangers, maar ook zeer zeker van hen die minder mobiel zijn en een booster gebruiken.”

Volgens Karhof heeft hij ook van meerdere ondernemers op de markt gehoord dat ze zich hier behoorlijk aan ergeren. “Dit kan zo niet langer!”, aldus Karhof.

Het voorstel is hier een zebrapad te maken, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken én het voor alle anderen duidelijk is dat je hier dus niet je fiets stalt. Het verzoek aan het college is om hier serieus naar te kijken en actie te ondernemen om de binnenstad veiliger te maken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie