Plannen renovatie stadhuis op schema

De plannen voor de renovatie van het stadhuis liggen redelijk op schema. Dat zei Michiel Wouters zaterdag voor de LOS-microfoon in het programma “De Week op Zaterdag”.

“In de eerste twee maanden van dit jaar is vooralsnog gedaan wat afgesproken was met de raad.” Wouters is voorzitter van de commissie die de renovatie namens de gemeenteraad begeleidt en heeft regelmatig contact en overleg met Pieter Kos, de wethouder die namens het college op het project is gezet.

“In de eerste twee maanden is gewerkt aan de voorbereiding van de twee onderhandse contracten met Coare. Een gaat over de architectuur en de ander over de workshops waarin de ambtenaren nog eens kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij de renovatie.”

Over de OR, die stelde dat de contracten met Coare nog niet ondertekend hadden mogen worden omdat de OR er niet bij betrokken was, zei Wouters dat de gemeentesecretaris correct en volgens de regels zal moeten handelen, maar dat de OR nog niet echt een punt heeft, omdat de aanbestedingen nog moeten plaatsvinden.

Doordat het project in delen wordt aanbesteedt is er bij de renovatie ook serieuze kans op deelname van lokale, Helderse bedrijven. “De aanbesteding vindt straks plaats in veel kleinere delen, waardoor het ook voor lokale ondernemers makkelijker wordt mee te doen.”

Voor de zomer moet er volgens Wouters duidelijkheid zijn over de aanbesteding, waarna volgens planning de renovatie voor eind dit jaar daadwerkelijk van start kan gaan.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie