Pas op voor messen- en pannenverkoper

Vrijdagmorgen kreeg de politie een melding van een bewoonster aan de Landmetersweg, die was aangesproken, door wat de politie, een kofferbakverkoper’ noemt.

De verkoper, die een slim verkooppraatje heeft (‘onschatbare waarde’ en ‘unieke kans’ ) kreeg het voor elkaar dat de vrouw een pannenset kocht voor een bedrag van € 300,- (via pinpas). De man was gauw weer vertrokken. De pannen bleken waardeloos en slecht van kwaliteit.

De man verklaarde behalve pannensets ook messensets van het merk Swiss te verkopen. De verkoper verplaatst zich in een vrij nieuwe zwarte bestelauto, mogelijk Peugeot Partner. voorzien van twee achterdeuren met een Nederlands kenteken.

De verkoper was een blanke man van 45-50 jaar oud, ongeveer 1.70 cm lang. Had een grote pleister in z’n nek, net onder z’n oor. Hij droeg een grijze broek en een grijs overhemd met een bordeaux rode stropdas. Had beginnend grijs haar, een baardje en hele blauwe opvallende ogen. Hij belt met een goudkleurige Iphone 6.

Omdat het een zakelijke overeenkomst betreft tussen koper en verkoper, kan er strafrechtelijk moeilijk worden opgetreden tegen dergelijke praktijken. De politie waarschuwt dan ook voor verkopers aan de deur! Laat u niet verleiden door aanbiedingen die bijna te mooi om waar lijken te zijn.

Bent u toch slachtoffer van dergelijke praktijken? Schakel dan wel meteen de politie in en noteer namen en kentekens van de verkopers.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie