Parkeerduur blauwe zone onduidelijk

Wie parkeert in de Blauwe Zone van het centrum, mag dat formeel maximaal twee uur doen. Per 1 mei wordt dit vijf uur, zo liet het college vorige week weten.

“En in de tussentijd zullen we coulant omgaan met handhaving op de parkeerduur.” Maar coulance betekent geen garanties, zo viel in het LOS-radioprogramma “De Week op Zaterdag” op te maken uit de woorden van parkeerwethouder Odd Wagner.

Wat houdt coulant omgaan met de parkeerduur precies in? Als een auto nu vier uur staat geparkeerd, geeft een handhaver dan geen bekeuring? “Ik denk het niet”, aldus Wagner.

“Handhavers gaan voornamelijk controleren of de parkeerkaart in de auto ligt en of de auto’s niet verkeerd geparkeerd staan, maar handhavers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid.” Daar kun je als automobilist toch niets mee? Dan geeft de ene handhaver wel en de ander geen boete, dan weet je toch niet waar je aan toe bent?

“Nee, maar ik kan niet absoluut zeggen we zullen het nooit doen. Ik ga er wel vanuit dat het gezonde verstand in deze wordt gebruikt.”

Wagner gaf tenslotte aan niet met 100 procent zekerheid te kunnen stellen dat de parkeerduur van 5 uur kort na 1 mei niet opnieuw wordt aangepast. “Ik hou niet van hobbelige wegen en dat begint het nu wel te worden, maar we moeten eerst alle beroepen en bezwaren afwachten en dan moeten we die inspraak opnieuw afwegen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie