Panorama van zintuigen in Kunsthal 45

Onder de noemer Panorama Coöperatie presenteert Kunsthal 45 een expositie die die vooral reuk, smaak en geluid prikkelt, kortom de zintuigen.

De afgelopen weken werkten een groep kunstenaars, filosofen, een kok, een psychiater, radiomakers, marinemensen, muzikanten en passanten aan de zomerexpositie van Kunsthal 45. Verenigd onder de naam Panorama Coöperatie hebben zij met vereende krachten en onder aansporing van het vaste team gewerkt aan een zintuigpanorama. Met objecten, indrukken, verhalen, en vooral reuk, smaak, tast, geluid en zicht uit Den Helder construeerden zij een breed beeld op de bovenverdieping van Kunsthal 45.

Het panorama leidt de toeschouwer door een wereld die is losgezongen van de Helderse gronden en neemt je mee naar waar de zintuigen samenkomen. Onder de huid, ergens tussen de pompende hartslag, de blaasbalg van de longen en het ruisen van het bloed, waar spieren instinctief bewegen en vroege ervaringen nog steeds aan de touwtjes trekken.

Een valpartij toen je acht was, een splinter, een eindeloze wind tegen, de geur van je moeders knieën en de vroege wereld van de eerste keer een mossel proeven. De herinneringen zijn er niet meer. Ze hebben plaatsgemaakt voor reflexen, spasmen en onbestuurbare impulsen. Soms vang je een glimp op van iets dat uit de mist tevoorschijn komt. Wanneer je de rimpelroos ruikt, het zand tussen je tenen voelt of wanneer het ruisen van regen ineens door het stadsrumoer breekt. Laat je verleiden, neem plaats in het Helderse zintuigpanorama. Ontspan, geniet! Maar blijf op je hoede!

De opening: donderdag 28 juni om 20.00 uur. Kunsthal 45 is te vinden in de Koningstraat, open  donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie