Paard van 7 meter voor boerderij Noorderhaven

Een ijzeren paard van zeven meter arriveerde vrijdag 14 september in Julianadorp. Het imposante beeld is ‘gestald’ voor boerderij Het Spil bij Noorderhaven en trok al tijdens de montage veel aandacht.

Toen bij ’s Heeren Loo Druten de manege sloot nam de manege van Noorderhaven de paarden Fanny en Maud over. De medewerkers uit Druten waren van mening dat het ijzeren paard daar bij hoorde. Dit paard heeft in de hals een tillift waarmee cliënten door het paard op het paard getild werden.

Het paard heeft een mooie geschiedenis. In 2009 lukte het betrokken ouders van cliënten van ’s Heeren Loo in Druten dit kunstwerk te bekostigen via fondsenwerving en door de belangeloze inzet van de kunstenaar en een lokale ondernemer. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Ed van Heck. Hij is in Druten en omgeving bekend door zijn Efteling-achtige ontwerpen.

De montage nam een aantal uren in beslag. Het enthousiasme onder de cliënten en medewerkers van ’s Heeren Loo nam toe naarmate de contouren duidelijker werden. De mening van de omstanders was unaniem: ‘prachtig, hij is hier van harte welkom!’.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie