Oranjerie: “Heerlijkheid van Waaienburg”

De Krabbetukkers hielden vrijdag het jaarlijkse scholenrondje, ter voorbereiding op het grote carnavalsweekeinde. Na het rondje werd een bezoek gebracht aan de Oranjerie, die benoemd werd tot “Heerlijkheid van Waaienburg”.

De scholen die dit jaar bezocht werden waren De Windwijzer,
De Drietand, Tuindorpschool en de Jac P Thijsse.
Overal maakten Prins Jan I, de hofdames, de raad van elf en de huisband hun opwachting voor een gezellig feestje, uiteraard inclusief polonaise.

De scholen zelf vierden ook carnaval, dus de Prins en zijn gevolg konden probleemloos aansluiten in het feestgedruis.

Na het bezoek aan de scholen was het tijd voor de jaarlijkse huldiging. Dit keer trok het gezelschap richting Oranjerie De Groene Parel.

Proclomatie: Wij, Jan I, prins der Krabbetukkers, ridder in de orde der Carnavalshoed, hebben op advies van onze wijze Raad van Elf en de leden van het Corps der Gardeofficieren besloten om Oranjerie
“De Groene Parel” de eer der Krabbetukkers waardig te keuren.

Zijn op de hoogte, dat zich in het centrum van onze goede stad een oase van rust bevindt, waar men zich te midden van sinaasappelbomen, bananenplanten, orchideeën, palmen en agaven in tropische sferen waant.

Weten af, dat Oranjerie “De Groene Parel” een bijzondere cactuscollectie herbergt en dat de ontworpen Japanse tuin zich met zijn waterval, bergbeek, stroomversnellingen en vijver tot de grootste van ons land mag rekenen.

Prijzen het management en de medewerkers bij het beschikbaar stellen van de locatie aan de Soembastraat voor optredens en het uitlenen van decoratieve planten bij culturele evenementen.

Accorderen het voorstel van onze wijze raadgevers en benoemen Oranjerie “De Groene Parel” tot “Heerlijkheid van Waaienburg”.

Oranjerie “De Groene Parel” is gevestigd aan de Soembastraat 83, 1782 SM Den Helder (www.oranjeriedenhelder.nl)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie