Opvoedadviseur in de bibliotheek

Dinsdagavond 18 april komt Maaike Ebbing voor een lezing naar School 7 en ook op donderdagavond 20 april naar de bibliotheek van Julianadorp. Beide avonden beginnen om 19.30 uur.

Maaike Ebbing is opvoedadviseur bij GGD Hollands Noorden. De lezing ‘Met zelfvertrouwen naar peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en school’. Ebbing vertelt waarom kinderen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe ouders daar het beste op kunnen reageren.

De lezing is onderdeel van Positief Opvoeden volgens de methode Triple P. Dit is een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Hierdoor verminderen gedragsproblemen bij kinderen. Het ouderschap kan enorm plezierig zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk.

De opvoeding van kinderen kan ook veeleisend of frustrerend zijn. Driftbuien, niet luisteren, ruziemaken en liegen zijn voorbeelden van ongewenst gedrag dat geregeld voorkomt.

Tijdens de ontwikkeling van kinderen, is het aan ouders de taak om op de ontwikkeling van het kind aan te sluiten. Juist bij het ingaan van een nieuwe leeftijdsfase, kan het gedrag van het kind verwarrend zijn en stressvolle situaties opleveren. 

Lezing dinsdag 18 april in School 7, Keizersgracht 94 en donderdag 20 april in bibliotheek Julianadorp, Keysers Plaet 1023. Toegang € 2,50 inclusief koffie/thee in de pauze.

Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl /aan de balies.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie