Opvang Vogelasiel helemaal dicht

Het Vogelasiel heeft maandag besloten de opvang per direct volledig te sluiten. Vanwege de aanhoudende vogelgriep is het niet langer verantwoord nog nieuwe vogels aan te nemen.

“Als opvang is het onze passie dieren die zorg nodig hebben dit ook te bieden. Maar soms is er overmacht. Natuur is hard en maakt dat wij soms ook harde besluiten moeten nemen”, aldus het vogelasiel.

“Net als bij alle andere dierenopvangcentra, heeft door de ernstige vogelgriepaanval in Nederland, het bestuur van Vogelasiel De Paddestoel moeten besluiten te stoppen met opvang van alle nieuw ingebrachte dieren bij de Paddestoel.” “De vogelgriep is zeer besmettelijk. Dat blijkt wel uit hoe het virus zich verspreidt door het land en overal vele slachtoffers eist. “

“Als de NVWA het virus bij één van onze vogels constateert zullen alle vogels en egels die soms al weken en in enkele gevallen maanden door ons verzorgd worden, gedood worden en gaat de opvang voor minstens een half jaar op slot. Na uitgebreid overleg is besloten dat de opvang per direct geheel gesloten is.”

Mocht u een gewond dier vinden, meldt u dan bij een dierenarts in uw omgeving. Mocht u echt niet weten wat te doen en geen dierenarts kennen, dan kunt u het noodnummer van het asiel bellen: 0657072575.

“We vangen het gewonde dier niet op, maar kunnen eventueel aanwijzingen geven. We hopen dat we snel weer open kunnen en de dieren weer de zorg kunnen bieden die zij verdienen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie