Oproep burgemeester met Sint in aantocht

Burgemeester Koen Schuiling heeft een brief geschreven over de intocht van Sinterklaas en de protestgeluiden die zijn aangekondigd. Hieronder de brief….voor wie de schoen past.

“Wat wonen we in een fantastisch land! Een land vol tradities, in vrijheid en met respect voor elkaar. Een van die tradities is de intocht van Sint-Nicolaas en het feest dat we daarna met elkaar hebben. Een feest dat natuurlijk in de allereerste plaats bedoeld is voor onze kinderen. Sint-Nicolaas heeft laten weten op 17 november te arriveren in Den Helder. Fantastisch, we zien er naar uit!

Een andere traditie is er een van vrijheid en respect.

Op 17 november komen beide tradities bij elkaar en wordt het, in belang van onze kinderen, een uitdaging om deze twee op een goede manier naast elkaar te laten bestaan. De discussie over zwarte Piet legt op ons allen een verantwoordelijkheid.

In onze maatschappij geven wij iedereen een stem. Zowel de voor- als tegenstanders. Mijn oproep is me daarbij te helpen in het belang van de kinderen die uitzien naar Sinterklaas. En in het belang van ieders veiligheid.

Zelfs voor Sinterklaas heb ik als burgemeester een vergunning afgegeven. Voor het demonstreren geldt ook een meldingsplicht met voorwaarden. Als u daarvan gebruik wilt maken horen wij dat graag. U kunt contact opnemen met de afdeling vergunningen via het algemene nummer 14 0223 of via het contactformulier op de website www.denhelder.nl.

Ten slotte: hoezeer we als volwassenen ook van mening mogen verschillen, laten we bij de intocht vooral het feest voor de kinderen voorop blijven stellen.”

Foto: screenshot gemeenteraad 7 november 2018.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie