Oppositie tegen beslotenheid begroting

De oppositiepartijen D66, GroenLinks en PVV hebben er geen trek in om achter gesloten deuren te praten over de gemeentebegroting voor 2019.

Urgent is een tekort op de lopende begroting van 2,5 miljoen euro. Wethouder Kees Visser van financiën (VVD) wilde daarover met de hele gemeenteraad in beslotenheid van gedachten wisselen..

De drie partijen hebben er geen trek in om met voorstellen te komen om het gat te dichten. Dat moet het college zelf doen, waarna  discussie volgt in de raad; in alle openbaarheid en niet in de achterkamer.

Visser betreurt deze insteek en vindt dat D66, GroenLinks en PVV een kans laten liggen om direct invloed te hebben op de begroting. Willen ze wat veranderen, dan zullen ze er tijdens de openbare behandeling amendementen voor moeten indienen. Aldus Visser.

Overigens weten D66 en GL wel een post waarop bezuinigd kan worden: het gratis parkeren in de binnenstad, wat 750 duizend euro oplevert. De PVV ziet herinvoering van betaald parkeren niet zitten. Deze partij wil het mes zetten in subsidies zoals die voor Triade en integratie van migranten.

Bron: Noordhollands Dagblad

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie