Opnieuw drugsvangsten voor Van Amstel

Marineschip Zr. Ms. Van Amstel heeft afgelopen week wederom twee drugsvangsten gedaan, waarbij in totaal bijna 1100 kilo cocaïne in beslag is genomen. Dat meldde Defensie vrijdag.

Voor de Van Amstel was dit de derde en vierde drugsvangst in korte tijd. Twee weken geleden onderschepte het schip in twee vangsten ook al bijna 700 kilo cocaïne. Het stationsschip werkte tijdens alle vier de acties nauw samen met een Amerikaanse maritiem patrouillevliegtuig, een patrouilleschip van de Amerikaanse marine en de US Coast Guard.

De eerste actie begon na melding van een verdachte motorboot, een zo genaamde go-fast, door een Amerikaans patrouillevliegtuig. De Van Amstel wist uiteindelijk samen met haar NH-90 helikopter het verdachte motorbootje te stoppen.

Na een boardingoperatie van het Amerikaanse boarding team werden vijf verdachten aangehouden en een groot aantal pakketten, met in het totaal 750 kilo cocaïne, in beslag genomen. Twee dagen later onderschepte het marineschip opnieuw een go-fast.

Nadat een verdachte motorboot er met hoge snelheid vandoor ging zijn er vanuit de NH-90 waarschuwingsschoten gelost om het vaartuig tot stoppen te dwingen. Toen hier niet op werd gereageerd, werden vanuit de helikopter met gerichte schoten de buitenboordmotoren van de boot uitgeschakeld.

Tijdens deze actie werden uiteindelijk vier opvarenden aangehouden en 330 kilo cocaïne in beslag genomen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie