Opnieuw discussie over stadhuis

Op 3 juli vindt in de grote zaal van De Kampanje een avond plaats over de toekomst van het stadhuis. Centrale vraag op deze door de HOV geïnitieerde avond: moeten we doorgaan met de renovatie of is een compleet nieuw stadhuis toch de beste optie?

“Het bedrijfsleven maakt zich ernstig zorgen”, zo staat met dikgedrukte letters te lezen op de flyer die oproept naar de avond te komen. “Renoveren of nieuwbouw, de beslissing moet gebaseerd zijn op feiten en niet op emotie of politieke belangen.”

En hoewel de avond een initiatief is van de Helderse Ondernemers Vereniging (HOV) is iedereen welkom op 3 juli, van 20.00 tot 22.30 uur.

Peter Paul Solkesz, voorzitter van de HOV, licht toe: “Het is een initiatief van het gezamenlijke bedrijfsleven. We merken dat er nogal wat verschillende verhalen rondgaan over het stadhuis en we willen nu eens keurig en duidelijk op een rijtje hebben wat verstandig is.”

“Je kunt wel voor 9 miljoen renoveren, maar wat krijg je dan en is het de meest verstandige beslissing? We vragen een onafhankelijke deskundige eens met een scherp oog te kijken naar het geheel en daarna is het aan degenen die beslissen (de politiek, red.) om daar wel of niet iets mee te doen.”

Late actie? “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!” Solkesz stelt de discussie uit de politiek te willen halen, zodat het weer over feiten en inhoud gaat en niet over partijbelangen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie