Opheffingsuitverkoop: elke dag hogere kortingen

Witgoed Chris sluit over precies twee weken, op vrijdag 26 april, de winkel aan het Marsdiepplein. De verkopen liepen de laatste tijd terug en Chris Ekkebus besluit nu zelf de beslissing te nemen te stoppen. “Dat lijkt me verstandiger dan wachten tot het echt moet.”

“Vorig jaar liep het nog fantastisch, maar sinds september zit de klad er in. Het schijnt goed te gaan met de economie, maar ik vrees dat de gemiddelde consument er weinig van merkt. En dus hebben fysieke winkels het lastig en ik ben echt niet de enige. Ik heb er de afgelopen jaren veel eigen geld ingestopt, maar er komt een moment dat je eerlijk tegenover jezelf moet zijn. Nu stoppen is de enige juiste keuze”, aldus Ekkebus.

Hij begon de winkel zo’n negen jaar geleden in de Amerstraat en in 2012 verhuisde hij naar het Marsdiepplein. “Ik hanteer internetprijzen, bied extra gratis service en heb een aantal exclusieve productlijnen van merken als Bosch en Siemens, maar het is blijkbaar niet genoeg. Mensen hebben echt nog niet zoveel te besteden als de landelijke politiek ons wil laten geloven en er wordt natuurlijk veel via internet gekocht. Ik heb er best even over moeten nadenken, maar het is mooi geweest. Nog twee weken en dan gaat de deur op slot.”

Witgoed Chris stopt ermee, op 26 april is de winkel voor het laatst open (DHFOTO).
Kortingen
Op de ramen hangen geen posters met teksten als ‘opheffingsuitverkoop’ en ‘alles moet weg’, maar dat is wel de situatie. “Sommige mensen weten het al en reageren teleurgesteld, maar het kan echt niet anders. Tot aan de sluiting op 26 april hanteren we oplopende kortingen, dus de producten die we nog hebben staan worden steeds goedkoper.” Wachten dus tot de laatste dag? “Dat kan, maar dan loop je natuurlijk wel het risico dat wat je wilde hebben al verkocht is.” En de spullen die overblijven? “Ik heb al wat goede afspraken kunnen maken met collega’s, dus wat overblijft gaat naar hen.” En dan is het een lange vakantie? “Nee hoor, ik ga wel een weekje weg, want dat is er de afgelopen jaren niet van gekomen, maar daarna ga ik weer met frisse zin aan het werk.”

Ekkebus blijft namelijk wel reparaties doen en ook voor verhuizingen kan een ieder nog gewoon bij hem terecht. “Die wagen heb ik toch, reparaties kan ik vanuit huis of bij de mensen thuis doen en we hebben de webshop nog, die blijft wel bestaan en wil ik ook wat uitbreiden.”

Foto’s: DHFOTO.

1 Reactie op Opheffingsuitverkoop: elke dag hogere kortingen

Geef een reactie