Operaties neurochirurgie in Den Helder

De vakgroep Neurochirurgie van Noordwest Ziekenhuisgroep gaat vanaf oktober dit jaar ook operaties uitvoeren in het ziekenhuis in Den Helder. Het betreft patiënten met een rughernia of een vernauwing aan het wervelkanaal van de onderrug. De neurochirurgen van Noordwest starten met een dagdeel in de week. Het is de bedoeling om dit op termijn verder uit te breiden.

De neurochirurgen gaan patiënten in Den Helder opereren waarbij het gaat om zogeheten laag complexe zorg. Neurochirurg B. Idema: ‘Het gaat hier om een verder gezonde patiënt, die geen ernstige andere aandoeningen heeft. Deze patiënten kunnen we prima in Den Helder opereren. De wachttijden voor dit soort operaties lopen in Alkmaar op door een gebrek aan OK-capaciteit. De patiënt kan nu sneller geopereerd worden binnen Noordwest. Voor de meer complexe operaties blijft de patiënt op Alkmaar aangewezen.’

De operaties in Den Helder passen bij het uitgangsprincipe van Noordwest: dichtbij als het kan en verder weg als dat nodig is. Sinds ruim drie jaar zien de neurochirurgen patiënten op de polikliniek in Den Helder, maar er werd nog niet geopereerd. De neurochirurgen opereren in de ziekenhuislocaties van Noordwest, maar ook in Purmerend en Hoorn.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie