Opening School 7: feestje voor de stad

Zaterdag 21 mei wordt de opening van School 7 gevierd met een feestje voor de stad. KopGroep Bibliotheken organiseert dit samen met Woningstichting en de Helderse Ondernemersvereniging.

Het spektakel begint om 12.00 uur. Van School 7 naar de Beatrixstraat ligt een lange rode loper om bezoekers gastvrij te verwelkomen in de nieuw geopende bibliotheek. In het centrum en rond School 7 kan iedereen die dag genieten van professioneel straattheater en muziek. In de Keizersgracht vaart een muziekboot en op het terras van Windkracht 13 speelt Granddad Daniel. Kinderen kunnen op de foto met levensgrote kinderboekenfiguren als Dolfje Weerwolfje, Dikkie Dik, Kikker en Muis. In de stad komt het publiek Living Statues tegen, maar ook de Sea Side Jazz band, de pretpolitie, Jumbo de Olifant en theatergroep Close Act met White Wings en de I-Puppets.

Parade
Er wordt een heuse parade georganiseerd van straatartiesten. Die begint om 15.00 uur in het stadspark op het Julianaplein en voert via de Spoorstraat, Keizerstraat en Beatrixstraat naar School 7. Iedereen is welkom om aan te sluiten en gezellig mee te wandelen naar het nieuwe pand. Daar brengt een levensgrote operazangeres een serenade.

Open Huis
In School 7 houden de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de Historische Vereniging zowel op zaterdag 21 mei als zondag 22 mei van 12.00 tot 16.00 uur Open Huis. Het publiek kan lekker rondkijken in het gebouw, kennismaken met het nieuwe programma van de Volksuniversiteit en ook zijn er leuke acts. Een levende jukebox draagt favoriete gedichten voor en de dames van de Culturele Apotheek verhelpen klachten met het voorschrijven van het juiste boek.

Muziekprogramma
Zondag speelt Sax&City, met  Cees van den Berg  op contrabas en Bill Kunst op saxofoon, vanaf 14.00 uur in de hal. Die middag zijn er ook optredens van lokale artiesten in Zaal 7:
12.00 uur Ed de Jongste
13.00 uur Bad Boys & Girls
14.00 uur Michiel Tegelberg
14.30 uur Par Hasard
15.00 uur Rik Bodylanguage met BL Rem!x en ouTsTanding
15.30 uur Nelleke Kooijman

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie