Open lessen Vitaal en Fit bij Turnlust

Bij Vitaal en Fit Turnlust worden sportlessen gegeven voor ouderen. Om iedereen kennis te laten maken met deze sport voor ouderen worden er van 20 t/m 23 november gratis open lessen gegeven.

Bewegen is belangrijk voor jong en oud om fitheid te verbeteren en om sociale contacten op te bouwen. Voor de oudere generatie vanaf 60 jaar heeft Turnlust sportlessen. Bij de Vitaal en Fit sportgroepen  is plezier in het bewegen het belangrijkste. Op een speelse manier worden de basisvaardigheden aangeleerd en onderhouden.

De basisvaardigheden  kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie worden d.m.v. spel getraind.  Maar ook samenwerken, samenspelen en samen lachen zijn belangrijke elementen van de lessen.

Elke week wordt een ander programma aangeboden. Na een uur sporten, wordt er onder het genot van een kopje koffie of thee samen de les afgesloten.

De Vitaal en Fit lessen worden gegeven in De Draaikolk, Dollardlaan 202. De lestijden zijn: dinsdagmorgen van 10.00-11.00 uur, dinsdagmiddag van 13.30-14.30 uur en woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00-14.00 uur.

Voor de senioren met een rollator lopen is er de Rollatorgym. Ook voor deze groep ouderen is blijven bewegen belangrijk. Rollatorgym wordt gegeven op donderdag van 10.00-11.00 uur in De Draaikolk. Op 22 november is ook daar een open les om het eens te proberen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie