Open huis LOS prima geslaagd

Verspreid over de zaterdag bezochten tientallen belangstellenden de studio van de LOS in de Kerkstraat. Ze lieten zich informeren over hoe de lokale omroep te werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken. Van radio en tv tot website en Facebook en nog een paar kanalen. De open dag werd live uitgezonden door LOS-radio, leverde vele reacties op en – heel belangrijk – een handvol nieuwe vrijwilligers.

Najima Aazani was de eerste die om 10.00 uur binnenstapte. “Ik luister graag naar de LOS, zeker elke vrijdag naar Radio Richard en aansluitend ClubRigter”, vertelt ze. Als plaatsvervangend directeur van basisschool de Vloedlijn in Julianadorp is Najima ook betrokken bij het programma Kinderen gaan LOS. “De omroep is heel breed en voor iedereen actief.”

Voormalig gemeenteraadslid Paul Koopman kwam langs om de LOS te feliciteren met haar 30e verjaardag. In een adem door brak hij een lans voor de Helderse journalistiek. “Die kalft nu af. Hoeveel journalisten zijn er nu nog? Dat moet beter en daarin is de LOS belangrijk”, aldus Koopman.

Fantastische club
Ook de nieuwe voorzitter van LOS, Roy Slort, nam plaats achter de microfoon. “Nee ik voel me niet de baas”, benadrukte hij. “Het voorzitterschap is een rol en die geef ik met veel enthousiasme inhoud.” Slort kende de omroep al vanuit zijn tijd als CDA-gemeenteraadslid. “De LOS wordt gedragen door een fantastische club van zo’n vijftig mensen. Allemaal vrijwilligers en met hen werken we toe naar een professionele omroep voor Den Helder en de regio. Ik zie het als mijn inbreng om daar richting en sturing aan te geven. Het is een grote opgave, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het  gaat lukken.”

Na twaalven stroomde de studiovloer vol. Bezoeker Jeroen mocht een plaatje aankondigen van André Hazes en Roy Oltmans pakte de gitaar er bij om een nummer van Neill Young te zingen. Later in de middag zong hij nog een zelfgeschreven nummer onder begeleiding van Saskia en Rina.

Goede doel
Bijzonder was de inbreng van Marjan Zijdelaan en Liviu Tudosie. Op de zaterdagmarkt in de Beatrixstraat hoorden ze van de open dag. Hup, naar de studio, waar ze prompt de gelegenheid kregen voor airplay voor hun stichting Perspective. Het is een hulporganisatie die zich met name inzet voor de Roma-gemeenschap in Roemenië. Die leeft daar in grote armoede en kampt met een enorme onderwijsachterstand. Meer weten? Check: www.perspectivedanes.ro

Tilly Faas – Soumeru, tot slot, vroeg via de microfoon aandacht voor de Preek van de Leek die ze op 14 oktober houdt in de Johanneskapel in Nieuw-Den Helder. Over geloof, hoop en liefde.

Om vier uur werd de open dag afgesloten. De LOS kijkt terug op een geslaagde dag, bedankt iedereen die langskwam en kijkt hoopvol uit naar de inbreng van de nieuwe vrijwilligers die zich zaterdag aanmeldden.

Foto: Marjan Zijdelaan en Liviu Tudosie vroegen aandacht voor een Roemeense hulporganisatie (DHfoto)

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie