Opbrengst Grote Clubactie 2018

5.300 Nederlandse verenigingen kunnen de komende weken gezamenlijk bijna 7 miljoen euro verdelen. Dat geld hebben ze zelf bijeengebracht via de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. In totaal zijn ruim 2,9 miljoen loten verkocht door 225.000 meest jonge leden van de deelnemende verenigingen, goed voor een bruto totaalopbrengst van 8,7 miljoen euro. Van het verkoopbedrag vloeit 80 procent terug in de clubkassen.

De meeste verenigingen hebben al een doel bepaald, voor hun leden die vanaf half september met de verkoopboekjes op pad gingen. Dat varieert van de aanschaf van een opblaasbare hockeyhal, tot een bijdrage in de aanleg van een kunstgrasveld, jeugdkampen of bij een deelnemende balletvereniging de danskleding voor een uitvoering in het voorjaar.

Een fiks aantal van deze doelen kan komend jaar daadwerkelijk worden verwezenlijkt. En de kans bestaat daarnaast dat op een van de door de leden zelf verkochte loten de hoofdprijs of een van de andere prijzen valt. Ook dat maakt de loterij extra spannend. Mensen die dit jaar een lot hebben gekocht, kunnen vanaf donderdag 13 december hun lot checken via Clubactie.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie