Op de fiets voor ALS

Onder het motto “Samen trappen we ALS de wereld uit”, bestijgen donderdag 8 juni honderden mensen de Mont Ventoux. Wielrenners, hardlopers en wandelaars wagen samen met ALS-patiënten een poging de top van deze berg te bereiken. Ook uit Den Helder dragen enkele sportievelingen hun steentje bij.

De Tour du ALS editie van dit jaar is alweer de zesde en belooft wederom een groot succes te worden. ALS staat voor “Amyotrofische Laterale Sclerose” en is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel.

Tot op dit moment is de oorzaak van de ziekte nog altijd onbekend en is er veel geld nodig om onderzoek te doen. Een van die initiatieven om geld binnen te halen voor onderzoek is de Tour du ALS.

Laurens Duijker is een van de Nieuwediepers die die dit jaar meedoet. Hij is 36 jaar en werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Stadshart. Duijker is uitgedaagd deel te nemen door een van zijn patiënten, de 44-jarige Therese Verkamman. “En ja, dan heb je een grote mond, bent sportief, maar ook ‘een man een man, een woord een woord’.”

Zijn voorbereiding bestond voornamelijk uit kickboksen en hardlopen, buiten de drie tot vier keer in de week de nodige meters op de fiets.

“Gelukkig heeft mijn gezin er totaal geen probleem mee”, laat hij met een gulle lach weten. Zijn zoon houdt zelfs zijn spreekbeurt over de Ventoux en ook zijn vrouw steunt hem in deze missie.

Duijker zoek nog sponsoren voor zijn sportieve onderneming. “Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting ALS en het zou geweldig zijn als er zoveel mogelijk mensen en bedrijven via mijn inspanning de stichting ALS een financiële injectie willen geven.”

“De grote farmaceuten tonen gezien het geringe aantal patiënten geen interesse, dus moet het vooral van particuliere bijdrages komen.”

Steunen? Kijk dan snel op de speciale pagina van Duijker op de website van Tour du Als.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie