Ook dit jaar Santa Run door winkelstraten

De zesde editie van de Rotary Santa Run Den Helder staat voor zondag 16 december op de sportkalender. Vorig jaar gingen maar liefst 250 mannen, vrouwen en kinderen als kerstman en kerstvrouw verkleed door de straten van het Helderse centrum.

De Santa Run wordt ook dit jaar georganiseerd door de Rotary Club Den Helder. De opbrengst gaat naar drie organisaties: de Nierstichting, het Jeugdsportfonds Den Helder en de JBC rollers (de rolstoelbasketballers uit Julianadorp).

In 2008 werd in Gorinchem, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Rotary Santa Run in Nederland georganiseerd. Al snel breidde het succesvolle evenement zich uit naar andere steden. In 2017  is de Santa Run in 45 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ruim 325.000 euro. Hiermee werden meer dan honderd goede doelen ondersteund.

Voor 10 euro inschrijfgeld ontvangt  iedere deelnemer een kerstmannen pak + baard en na afloop is er voor iedere deelnemer erwtensoep en koffie met een stuk limburgse vlaai en een medaille. Inschrijven kan nog op de dag van de Run zelf bij de tent van de Rotary Santa Run op het Julianaplein. Meer info via de website van de Santarun.

Foto: Voorafgaand aan de Run verzorgt Rik Niks de warming up met muziek op het Julianaplein.  Om 14.00 uur gaat de Run daar van start.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie