Onze bieb de beste van Nederland?

School 7 is op de shortlist geplaatst voor de verkiezing “Beste bibliotheek van Nederland”. Het is een wedstrijd waar geen grote prijs aan verbonden is, maar die wel landelijke promotie oplevert voor de bibliotheek én voor Den Helder.

De opening van School 7 werd afgelopen mei gevierd met een feestje voor de stad. Honderden mensen waren daarbij aanwezig en inmiddels hebben vele duizenden een bezoek gebracht aan de nieuwe centrale bibliotheek van Den Helder.

Nog steeds vergapen mensen zich als ze het gebouw voor de eerste keer betreden. Inmiddels zijn er al vele rondleidingen gegeven, peutergroepen en schoolklassen over de vloer geweest en maken vele mensen gebruik van School 7.

De stemming voor de wedstrijd die moet bepalen welke bibliotheek echt de beste is, wordt voor 50 procent bepaald door een vakjury en voor de andere helft door het publiek.

Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen. Stemmen kan de hele maand februari. Op de website www.kopgroepbibliotheken.nl is te lezen hoe dat werkt.

De uitslag wordt 14 maart bekend gemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden zijn bibliotheek Alphen aan den Rijn, Theek 5 in Oosterhout, de Korenbeurs in Schiedam, bibliotheek Wijchen en bibliotheek Winschoten.

Foto’s: Jan de Vries.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie