Ontknoping Helders kampioenschap

HCSC of FC Den Helder wordt zaterdag de kampioen van Den Helder. Op het terrein aan de Bremstraat wordt eerst om half drie het duel om de vierde plaats gespeeld, tussen JVC en Zeemacht. De finale begint om 17.00 uur.

FC Den Helder is een voetbalclub die uit een fusie opgericht is op 1 juli 2001. Het eerste elftal komt uit in de Tweede klasse zondag (2018/19). FC Den Helder speelt haar wedstrijden op sportpark De Streepjesberg. De club ontstond stapsgewijs uit een fusie tussen HRC, HFC Helder, WGW en SV Watervogels en geldt als de grootste voetbalvereniging van Den Helder. De veldvoetballers van FC Den Helder zijn vorig seizoen door een 2-1 overwinning in de derby tegen JVC kampioen geworden van de derde klasse A.

“Dit kampioenschap is een echte teamprestatie”, benadrukte teammanager Richard Verhoef meteen na de wedstrijd. “In de loop van het seizoen is de saamhorig gegroeid en de absolute wil om te winnen toegenomen. Door het gehele seizoen keihard te werken hebben we deze droom waar kunnen maken.” Een fraaie reeks van twaalf overwinningen bracht FC Den Helder niet alleen de koppositie, maar daardoor konden ze zich ook tot kampioen van hun klasse kronen. Na het laatste fluitsignaal waren er doldrieste taferelen te zien op het voetbalveld en hebben Patrick Beens, Rick Buijks, Jeanmichel Rijken en Roy Huisman een passend afscheid gekregen en kunnen van een welverdiende voetbalpensioen gaan genieten.

Vorig jaar was de Helderse ploeg de eerste stadskampioen door met 3-2 in de finale te winnen van JVC. Door twee overwinningen (HCSC en Zeemacht) en een nederlaag (JVC) speelt FC Den Helder weer in de finale van het Helderse kampioenschap. “Wij zijn zeker niet de uitgesproken favoriet”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “Uiteraard is het geen excuus, maar we missen een karrenvracht aan spelers en beschouwen deze finale dan ook als oefenwedstrijd.” Tom van Zandwijk en Wouter Philip zijn op vakantie. Berry Nierop, Dario Wassenburg, Don Weerman en Mark Dalmayer (enkelbanden ingescheurd) zijn geblesseerd. Jordy Bos en David Albert zijn met Zeemacht te zaalvoetballen in Eindhoven. Daar kun je inderdaad een aardig elftal van samenstellen.

“Voor het aankomende seizoen in de tweede klasse doe ik geen uitspraken. Vorig jaar bekeken we het ook per wedstrijd en dat is prima bevallen. We hebben deze weken geoefend tegen Kleine Sluis (3-2 winst) en zaterdag eersteklasser Zeerobben uit Harlingen (2-2) en langzamerhand groeien we naar elkaar. We zijn weliswaar een aantal routiniers kwijtgeraakt, maar daarvoor zijn Jordy Bos, Jermaine Bregita, Joell Constancia, Mark Dalmayer, Bernard Boom en Bas van Steinvoorden de selectie komen versterken. Met deze aanwas en de A junioren Angelo Simmons en Kayo Artsen die vanaf heden aan de selectie zijn toegevoegd, is de selectie in de breedte aanzienlijk sterker geworden. Met vijf gepromoveerde teams uit de derde klasse zal het een spannende competitie worden met Assendelft en Kolping Boys als kampioenskandidaten”, eindigt Verhoef zijn betoog.

23 september begint FC Den Helder aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Spirit 30 SC.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie