Ontdek wat er met je afval gebeurt

We hebben er allemaal dagelijks mee te maken, met afval. Waar laat je het, hoe scheid je het, waar gaat het vervolgens naartoe en…. wat gebeurt er dan mee? Ga met De Helderse Vallei mee naar de HVC en ontdek het zelf!

Er wordt veel gediscussieerd over afval en wat daarmee gebeurt nadat het uit de vuilniswagen komt. Gaat alles bijvoorbeeld op één hoop? Wordt het verbrand of hergebruikt?

De HVC (HuisVuilCentrale) is de organisatie die elke week regelt dat het huisvuil bij je in de straat opgehaald wordt. De HVC regelt duurzaam afvalbeheer en zet zich in om steeds meer materialen te hergebruiken, wat wordt gedaan door diverse soorten afval apart in te zamelen.

Daarnaast produceert HVC duurzame energie uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie. Een heleboel mooie woorden, maar hoe ziet dat er nu in de praktijk uit?

Vanwege de grote belangstelling voor een eerdere excursie, organiseert De Helderse Vallei in 2019 opnieuw een speciale rondleiding bij het HVC.

Deze vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019 van 10.00 tot 12.00 uur. Normaal gesproken worden er geen rondleidingen in het weekend gegeven, maar de HVC opent speciaal voor bezoekers van De Helderse Vallei haar deuren op deze zaterdag.

Deelname aan de rondleiding is gratis. Vanwege veiligheidseisen zijn er wel voorwaarden verbonden aan deelname: meegaan mag vanaf 12 jaar en deelnemers dienen goed ter been te zijn en stevige schoenen te dragen.

Aanmelden voor deelname aan de rondleiding kan tot 14 januari 2019 via Helderse Vallei of 0223 612 555.

Aanmelding is niet vrijblijvend, omdat de HVC speciaal rondleiders in het weekend laat komen. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor vervoer naar de HVC aan de Jadestraat 1 te Alkmaar.

(Foto: Pixabay/Helderse Vallei)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie